Lodge Team

Odotamme innolla vieraiden saapumista ja sitä, että pääsemme kertomaan mahtavia vinkkejä Äkäslompolon ja Ylläksen harrastusmahdollisuuksista! 

 

Haluatko tutustua meihin jo etukäteen? Tässä lyhyet esittelyt Lodgen emännästä ja isännästä.

Niina (Ninnu) Mäkelä

Asema: Omistaja

Perhe: Avomies Lodgen Toni

 

Kotoisin Valkealasta, josta Turun kautta pääkaupunkiseudulle reiluksi kymmeneksi vuodeksi, ja lopulta Äkäslompoloon. Eräopaskoulutuksen jälkeen työskennellyt erilaisissa ohjelmapalveluyrityksissä mm. Turun saaristossa. Sosionomin koulutuksen myötä työskennellyt kymmenen vuotta lastenkodin ja nuorisokodin ohjaajana lastensuojelussa. 

 

Luonnossa liikkuminen ja siitä nauttiminen ollut aina tärkeää. Vuosien varrella on parinsa kanssa voittanut muutaman kerran Erävaelluksen Suomenmestaruuden sekä erävaelluksessa että -melonnassa. 

 

Viettää mahdollisimman paljon vapaa-aikaansa ulkona: talvella hiihtoa, lumikenkäilyä sekä laskettelua. Viime talvena löytyi näiden lisäksi uusi laji: liukulumikenkäily eli hokkeilu, joka on aivan mahtavaa! Kesäisin harrastaminen on keskittynyt maastopyöräilyyn, juoksemiseen ja melontaan. Syksyisin tykkää neuloa villasukkia ja poimia marjoja sekä sieniä.

 

Ninnun ja Tonin yhteinen taival alkoi luonto- ja eräopaskurssilla vuonna 1998. Takana sittemmin monia yhteisiä reissuja mm. useille Skandinavian ja Mont Blancin huipuille ja Suomen rannikko meloen Virolahdelta Tornioon.

 

Motto: "A day without a smile is a day lost." -Charles Chaplin

Toni Vaartimo

Asema: Omistaja

Perhe: Avovaimo Lodgen Ninnu

 

Kotoisin Porista, asunut mm. Turussa ja pääkaupunkiseudulla, josta muutama vuosi sitten Äkäslompoloon. Lisäksi viettänyt ulkomailla useamman vuoden erilaisten opiskelujen, töiden ja harrastusten parissa. Eräopaskoulutuksen jälkeen toiminut oppaana useissa ohjelmapalveluyrityksissä eri puolella Suomea, mm. Äkäslompolossa. Ennen pohjoiseen muuttoa kymmenen vuotta Rajavartiolaitoksella Suomenlahden merivartiostossa merivartijana. 

 

Töiden ohessa viettänyt paljon aikaa Arktiksella: hiihtänyt sekä maantieteelliselle että magneettiselle Pohjoisnavalle. Grönlannin hiihtänyt sekä idästä länteen, että etelästä pohjoiseen ja vaeltanut Huippuvuorilla useampaankin otteeseen. Vuoristovaelluksia Skandinaviassa, Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa, Keniassa, Tansaniassa ja Perussa. 

 

Harrastuksiin kuuluu monipuolisesti erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja: maastopyöräilyä, melontaa, hiihtoa ja laskettelua. Ympäri maailmaa, mm. Norjaan, Kanadaan ja Japaniin suuntautuneilla laskureissuilla on muodostunut selkeä näkemys siitä, mitä itse toivoo majapaikalta. Harrastusten ja töiden kautta perehtynyt myös pintaa syvemmältä ulkoilu- ja urheiluvarusteisiin. Tästä osaamisesta on varmasti hyötyä myös tuleville vieraillemme. Oikealla varustuksella kaikenlainen harrastaminen on huomattavasti miellyttävämpää - säästä riippumatta.

Ylläs Lodge 67˚N 

Äkäsentie 6

FI-95970 Äkäslompolo

LAPLAND, FINLAND

 

Puhelin / Telephone

+358 (0)40 67 111 67

 

Sähköposti / E-mail

lodge@yllaslodge.com

Henkilökunta paikalla joka päivä

klo 10:00-14:00.

Staff available every day 

10 am - 2 pm.

Hyödyllisiä linkkejä / Useful links

  • Wix Facebook page
  • Instagram App Icon
  • Flickr App Icon

© 2014 Lodge 67°N  l  volk design