Kesä

 

Ylläksen alueella harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Kesäisin luonnossa voi liikkua patikoiden ja retkeillen, meloen, sup-lautaillen, maastopyöräillen tai ratsastaen. Alueella on runsaasti hyviä marjastus- ja sienestyspaikkoja, unohtamatta runsaita ja puhtaita kalavesiä, joissa kalastajat voivat testata taitojaan. Ylläksellä on myös upeat mahdollisuudet lintujen bongaukseen, alueella on kaksi lintutornia. Ylläkseltä löytyy kaksi täysimittaista frisbeegolf-rataa sekä Bike Park, jossa voi harrastaa alamäkipyöräilyä. Suunnistajille on tarjolla viikoittaiset iltarastit touko-syyskuussa Ylläksen Rastin järjestäminä.

 

Uimareille löytyy niin luonnontilaisia kuin muokattujakin uimarantoja. Ylläsjärven puolella voit lisäksi rentoutua kylpylässä tai viettää sadepäivää keilaradalla. 

 

Ylläksen sauvakävelypuistosta, Nordic Fitness Sports Parkista, löytyy 11 erilaista reittiä, yhteispituudeltaan 127 km. Ylläksen reitit ovat vaihtelevia – myös korkeuseroja ja vaativuutta löytyy. 

Talvi

 

Ylläs on yksinkertaisesti talviharrastajan paratiisi. Maisemat ovat vertaansa vailla ja maastohiihtäjille on tarjolla 330 km hoidettuja latuja, joista 38 km on valaistuja. Yllästunturin kahdessa laskettelukeskuksessa on yhteensä 63 rinnettä, joista löytyy laskettavaa jokaiselle. Ylläksen rinnealueiden ulkopuolella, luonnontilaisilla tuntureilla, aukeaa rajattomat mahdollisuudet off-pistehiihdolle. 

 

Luonnossa voi talvella liikkua lisäksi lumikengillä, metsäsuksilla umpihangessa hiihdellen tai liukulumikengillä, joita saa vuokrata paikallisista urheiluliikkeistä.

 

Alkutalvella Ylläksellä on mahdollista nauttia vauhdin hurmasta ja vapauden tunteesta retkiluistellen alueen kirkkailla järven jäillä. Potkukelkkailu on hauska paikasta toiseen liikkumismuoto ja samalla se käy myös kuntoilusta. Pääseepä täällä kokeilemaan halutessaan myös leijahiihtoa tai talvisurffausta. 

 

Ylläksellä on yhteensä 410 km moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Ylläksen ohjelmapalveluyrittäjät tarjoavat kelkkasafareita ja vuokraavat kelkkoja sekä opastavat niiden käytössä.

 

Ylläksen alueella on mahdollisuus lähteä ratsastusretkelle, huskysafarille tai poroajelulle, jotka järjestyvät parhaiten paikallisten ohjelmapalveluyritysten kautta. Lisäksi alueelta löytyy pilkkivesiä moneen makuun. Tavallisia saaliskaloja ovat ahven, siika, rautu, kirjolohi, taimen ja hauki. Jos rohkeutta riittää, voi Ylläksellä pulahtaa myös avantoon. 

 

Unohtaa ei tietenkään voi revontulien bongausta, joka on talviharrastusten aatelia. Ylläksellä vietetään Ylläs Twilight – aikaa, jolloin katuvalot sammutetaan 1.10.2014-13.2.2015 klo 22.00-06.00 väliseksi ajaksi. Kirkkaana yönä pukeudu lämpimästi ja mene aukealle paikalle revontulivahtiin. Elämys on unohtumaton, kun odotus vihdoin palkitaan ja revontulet viuhuvat taivaalla. Lataa älypuhelimeesi ilmainen ja helppokäyttöinen Ylläs Aurora revontulisovellus, johon saat muiden käyttäjien ilmoittamat revontulihavainnot, ja voit itse lähettää ilmoituksen omista 

havainnoistasi. Latausohjeet: http://yllas.fi/ylläs-aurora-ja-twilight

Ylläs Lodge 67˚N 

Äkäsentie 6

FI-95970 Äkäslompolo

LAPLAND, FINLAND

 

Puhelin / Telephone

+358 (0)40 67 111 67

 

Sähköposti / E-mail

lodge@yllaslodge.com

Henkilökunta paikalla joka päivä

klo 10:00-14:00.

Staff available every day 

10 am - 2 pm.

Hyödyllisiä linkkejä / Useful links

  • Wix Facebook page
  • Instagram App Icon
  • Flickr App Icon

© 2014 Lodge 67°N  l  volk design